Wij maken op locatie zowel verse smoothies als juices klaar. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een smoothie en een juice? 

Een smoothie (foto links) maak je met fruit in z’n geheel in de blender. De basis is fruit (wat van alles kan zijn!) en een vloeistof zoals verse sinaasappelsap, appelsap, yoghurt. Wij gebruiken ook plantaardige melk, kokosmelk of water als vloeistof. Hier voeg je eventueel groente, superfoods en verse kruiden aan toe en zo blend je een heerlijke smoothie vol vitaminen, antioxidanten, vezels en gezonde vetten in elkaar. Een smoothie is door het behoudt van de vezels wat dikker van textuur. Vaak geldt; hoe dikker de smoothie, hoe gezonder.

Een smoothie als ontbijt is ideaal voor iedereen die lekker en gezond wilt eten. Door het toevoegen van bijvoorbeeld havermout of avocado kan je wel even op een ontbijtsmoothie teren. Een smoothie voordat  je gaat sporten zorgt ook voor een beetje extra energie.

Verschil smoothie juice

Een juice (foto rechts) maak je met fruit en groente in een juicer, that’s it! Eventueel kan je ook verse kruiden toevoegen. Een juicer perst alle vezels uit het groente en fruit en er blijft een heel licht sapje over. Vol vitamines en voedingstoffen! Wij maken onze juices met 80% groente en 20% fruit. Lekker en supér gezond dus!

Vind je het moeilijk om voldoende groente te eten? Dan past een juice goed in jouw dieet. Een juice is lichter maar zit vol vitamines en mineralen door de grote hoeveelheid aan groente. Juices worden daarom veel gebruikt tijdens detox kuren of wanneer men wat lichter wilt eten.

Om een gelijke hoeveelheid sap te krijgen gaat in een juice meer groente en fruit dan in een smootie. Het is ook net wat arbeidsintensiever om fruit en groente door een juicer te halen dan om het in een blender te gooien. Daarom zijn vers gemaakte juices vaak net iets duurder dan smoothies.

Zowel een smoothie als een juice zijn heerlijk en gezond en het is vaak maar net waar je zin in hebt!

 


 

Shakes on Wheels kan zowel smoothies als juices vers bereiden op iedere locatie. Interesse? Neem contact met ons op!

Verschil tussen Smoothie en Juice?
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *