Wij maken op locatie zowel verse smoothies als juices klaar. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een smoothie en een juice? 

Een smoothie (foto links) maak je met fruit in z’n geheel in de Juiceblender. Je doet je fruit (wat van alles kan zijn!) in de blender met een vloeistof als verse sinaasappelsap, appelsap, water of yoghurt en je maakt zo een heerlijke smoothie. Een smoothie is door het behoudt van de vezels wat dikker van textuur en met het juiste fruit een echte traktatie!

Een juice (foto rechts) maak je met fruit en groente in een juicer. Een juicer haalt alle vezels uit het groente en fruit en er blijft een heel licht sapje over. Vol vitamines en mineralen! Wij maken onze juices met 80% groente en 20% fruit. Lekker en supér gezond dus!

smoothiesSmoothies vullen meer en kan zelfs prima gedronken worden als ontbijt. Of een smoothie voordat je gaat sporten zorgt voor een beetje extra energie. Een juice zit vol vitamines en mineralen en wordt daarom veel gebruikt tijdens detox kuren. Beide heerlijk en vaak maar net waar je zin in hebt!

Om een gelijke hoeveelheid sap te krijgen gaat in een juice wat meer groente en fruit dan in een smootie. Het is ook net wat arbeidsintensiever om fruit en groente door een juicer te halen dan om het in een blender te gooien. Daarom zijn vers gemaakte juices vaak net iets duurder dan smoothies.

 


Shakes on Wheels kan zowel smoothies als juices vers bereiden op iedere locatie. Interesse? Neem contact met ons op!

Verschil tussen Smoothie en Juice?
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *