Lente smoothies voor in het voorjaar

Lente smoothies

De lente is officieel begonnen en de eerste zonnestralen gaan voorzichtig schijnen. Hoewel het stralende lenteweer nog op zich laat wachten, kan je wel alvast in de stemming komen met een zonnige lente smoothie. Bij een lente smoothie denken wij aan verfrissende en gezonde ingrediënten. Maar ook aan typisch lente fruit en groente. Wij hebben 3x recepten voor de lekkerste lente smoothies voor je op een rij gezet.

Proef de lente in je glas met deze verfrissende en gezonde lente smoothies.”

1. Lente smoothie met Kokos

Stel je zit straks heerlijk met je vrienden in de tuin en je hebt zin in iets verfrissends en gezonds. Dan is deze lente smoothie met kokos perfect. De smoothie is heerlijk fruitig met een tropisch tintje door het toevoegen van kokosmelk. Verse aardbeien van eigen bodem komen in de lente nog uit kas maar bevroren aardbeien zijn ook een goede optie! De perfecte ingrediënten voor een heerlijke lente smoothie. Klinkt dit goed? Volg het recept hieronder om deze smoothie gemakkelijk zelf te maken. 

Smoothie recept voor 2 personen:

 • 300 gr aardbeien (vers of bevroren)
 • 100 ml kokosmelk
 • 300 ml sinaasappel
 • Verse aardbeien voor garnering

Tip: Voeg spinazie toe voor een groene smoothie!

Bereiden:

Was eventueel de aardbeien maar laat het kroontje lekker zitten, die is juist gezond voor je! Doe daarna de aardbeien met de kokosmelk en sinaasappelsap in de blender en blend tot een egale massa. Verdeel de smoothie over 4 glazen. Als decoratie kun je aardbeien aan een prikker rijgen en over het glas leggen. Met deze smoothie in je hand kun je extra genieten van de eerste zonnestralen. 

2. Lente smoothie met Mango 

Samen met familie of vrienden proosten op de lente met iets gezonds? Dan is deze mango smoothie een heerlijke optie. Mango is erg gezond en super geschikt voor in je smoothie. Mango zit trouwens bordevol vitamines (vitamine A, B6 en C) maar ook  foliumzuur en de mineralen calcium, ijzer en magnesium. Al deze gezonde voedingsstoffen zorgen voor een beter geheugen, versterken je immuunsysteem en zijn goed voor de hersenen. Genoeg gezonde redenen om deze mango smoothie te proberen. In deze smoothie zit ook sinaasappel, aardbei en munt. Een heerlijke combinatie om zelf ook eens te maken. 

Smoothie recept voor 2 personen:

 • 1 mango
 • 150 gr aardbei
 • 350 ml sinaasappel
 • Blaadjes munt naar smaak

Bereiding:

Mix de aardbei, mango, sinaasappelsap en munt in de blender. Houdt aardbei + munt blaadjes apart voor garnering. Smoothie te dik? Voeg dan water toe. Niet zoet genoeg? Voeg honing toe. Schenk de smoothie in de glazen. Snij nu de aardbei in zodat je deze over de rand van het glas heen kan hangen. Munt blaadje erop en genieten maar!

3. Lente smoothie met Andijvie 

De lekkerste lente smoothie maak je natuurlijk met seizoensfruit en -groente. Deze zijn niet alleen lekker en goedkoop, maar ook beter voor het milieu en op het gezonds in hun eigen seizoen. Wist je dat je lichaam in elk seizoen andere vitamines en mineralen nodig heeft, die terug te vinden zijn in seizoensproducten? Mooi trucje van de natuur!

Wij hebben de lekkerste seizoensgroenten en fruit gecombineerd in deze groene andijvie smoothie. Bij andijvie denk je misschien eerder aan een winterse stamppot maar je zult versteld staan van hoe lekker en verfrissend deze andijvie smoothie is. En met deze groene smoothie heb jij je portie vitamines en mineralen in ieder geval weer binnen.

Smoothie recept voor 2 personen:

 • 2x handjevol andijvie (of spinazie, boerenkool)
 • 1 banaan
 • 400 ml amandelmelk (of gewone melk,  sinaasappelsap, appelsap)
 • 1 mango (of 1 avocado)
 • Sap van 1 limoen
 • Munt naar smaak

Doe het vruchtvlees van de mango met de andijvie, banaan, amandelmelk, limoen en de munt in de blender. Blend deze ingrediënten tot een egale smoothie en schenk deze in je glazen. Als decoratie kun je eventueel nog muntblaadjes op de smoothie leggen. Et voila: een groene lente smoothie!


We hopen dat je met deze smoothie recepten de lente goed en gezond kan beginnen. Heb jij nou één van deze smoothies zelf gemaakt, deel je foto en tag ons zodat wij alle creaties kunnen bekijken. Meer inspiratie? Neem een kijkje bij onze smoothie recepten.

Wil je tijdens de warme lente dagen jezelf en/of je collega’s trakteren op iets lekkers maar ook iets gezonds? Wij bezorgen graag een van onze smoothie boxen.

Aanbevolen artikelen

Smoothiebar huren
Smoothies met bevroren fruit maken
Makkelijke-smoothies voor thuis

3 lekkere smoothies voor in de lente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: