Gezonde smoothie

Zelf een gezonde smoothie maken? Hier vind je de lekkerste smoothie recepten én handige tips bij het maken van je smoothie. Een gezonde smoothie maak je met verse ingrediënten waarbij je let op seizoensproducten en voedingstoffen.

‘Gezonde smoothies kunnen je weerstand een boost geven!’

Door de juiste mix aan fruit, groente, sappen en kruiden, kan je je weerstand boosten met smoothies. Een gezonde smoothie zit namelijk vol met vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Wil je meer inspiratie? Ga dan aan de slag met onze andere smoothie recepten !


Gezonde smoothie – aardbei, mango en komkommer

Recept voor 2 smoothies:

150-200 ml kokoswater

handje aardbeien

Halve mango

Halve Komkommer

Munt naar smaak

electrolythen, kalium, magnesium en vitamine C

vitamine, foliumzuur, kalium en

bètacaroteen, vitamine A, vitamine C, vezels

 kalium, Vitamine K, Vezels en antioxidanten

calcium, fosfor, vitamine C en E en kleine hoeveelheden vitamine B-complex

Deze smoothie is perfect voor op een warme zomerdag of als post-workout smoothie! Aardbei en komkommer zijn namelijk in de zomer volop in het seizoen en munt geeft een heerlijke frisse smaak! Bovendien hydrateert deze smoothie sneller dan water omdat zowel kokoswater als komkommer zorgen voor een versnelde vochtopname. Met kokoswater breng je niet alleen je vocht weer op peil, maar vul je ook verloren mineralen aan.

Ook zit deze gezonde smoothie vol vitamine C, goed voor de weerstand dus! Niet alleen vitamine C speelt hier een rol. Betacaroteen (provitamine A) aanwezig in mango, wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A wordt ook wel de anti-infectievitamine genoemd.


Tips bij het blenden

  • Voeg eerst vloeistof toe, groenten en de bevroren en overige ingrediënten volgen als laatste. Blend je smoothie op lage stand, voer de snelheid op en blend ongeveer 30 seconden.
  • Is je smoothie te dik geworden? Doe er een scheutje water of ander vloeistof bij! Oefening baart kunst voor de juiste verhoudingen.
  • Laat het kroontjes lekker aan de aardbei zitten. Deze zijn namelijk niet alleen eetbaar maar ook gezond Wel even de aardbeien goed wassen natuurlijk!
  • Wissel de ingrediënten (spinazie voor komkommer, nectarine voor mango of framboos voor aardbei): you can’t go wrong!

Hopelijk ga je aan de slag met deze heerlijk gezonde smoothie. Wil je meer handige tips en trucs voor het maken van smoothies of ben je op zoek naar meer gezonde smoothie recepten? Check de links hieronder.

Aanbevolen artikelen

Een perfecte smoothie maken doe je zo!

Groene smoothie recepten

Smoothiebar huren

Gezonde smoothie met Mango, Aardbei en Komkommer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: