Moederdag smoothie

Moederdag smoothie: want liefde gaat door de maag!

Op Moederdag worden moeders vaak verwend met lieve cadeautjes en een ontbijt (op bed natuurlijk). Zoek je inspiratie voor een lekker, makkelijk en gezond moederdag ontbijt? Dan ben je bij Shakes on Wheels aan het goede adres. Pak die blender uit de kast en ga aan de slag met aardbei, framboos, banaan, sinaasappel en yoghurt voor een heerlijke moederdag smoothie. Bekijk hier onze tips voor het maken van een smoothie.

De moederdag smoothie is natuurlijk mooi roze, de kleur van de liefde. In de smoothie zitten heerlijke aardbeien waardoor de smoothie deze liefdevolle kleur krijgt. Maar wist je ook dat vanaf mei de eerste aardbeien worden geoogst. Perfect voor een moederdag smoothie dus!

Smoothie recept

Voor deze smoothie heb je voor 1 persoon de volgende ingrediënten nodig:

  • 75 gr. Aardbei
  • 75 gr. Framboos
  • Halve Banaan 
  • 200 ml Sinaasappel (of hele sinaasappel met kopje water)
  • Flinke Scheut Yoghurt (of bijv. kokosyoghurt als plantaardig alternatief)
Bereiding

Gooi alle ingrediënten in een blender en blend ongeveer 45 sec of totdat je een gladde smoothie hebt. De kroontjes kan je aan de aardbei laten zitten, zijn hartstikke gezond. Is je smoothie nou te dik, mix er wat water bij. Wil jij de smoothie liever iets kouder serveren, dan kun je altijd nog bevroren fruit gebruiken, vet handig!

Decoratie

Om de smoothie helemaal af te maken kun je een aardbei in plakjes snijden van het kroontje naar beneden. De aardbei heeft dan de vorm van een hartje <3. De hartjes kun je bovenop de smoothie leggen (als de smoothie dik genoeg is) of je kunt de aardbei insnijden en op de rand van het glas doen. Met deze decoratie is de smoothie helemaal moederdag proef!

Veel plezier met het verrassen van je moeder op Moederdag! Check ook onze andere smoothie recepten voor meer smoothie inspiratie. En heb jij jouw moeder nou getrakteerd op een heerlijke smoothie voor moederdag? Deel jouw foto op social media en tag ons. Super leuk om te zien!

Lees ook:
Lekkere smoothies voor in de lente
Banaan smoothie recepten
Makkelijke smoothies voor thuis
Smoothiebar huren

Moederdag ontbijt smoothie – met aardbei en framboos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: