Verschil smoothie juice

Wij maken zowel verse smoothies als juices op locatie klaar. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een smoothie en een juice? Is de ene gezonder dan de ander? Kan je een juice in een blender maken? Wij leggen het uit!  

Wat is een smoothie

Een smoothie (foto links) maak je met fruit in z’n geheel in de blender. De basis is fruit (wat van alles kan zijn!) en een vloeistof zoals verse sinaasappelsap, appelsap, yoghurt. Wij gebruiken ook plantaardige melk, kokosmelk of water als vloeistof. Hier voeg je eventueel groente, superfoods en verse kruiden aan toe en zo blend je een heerlijke smoothie vol vitaminen, antioxidanten, vezels en gezonde vetten in elkaar.

Wanneer je iets blend, wordt het wel verpulverd maar verbruik je het voedsel nog steeds in zijn geheel (in tegenstelling tot een juice). Een smoothie is door het behoudt van de vezels wat dikker van textuur en vult de maag goed. Vaak geldt; hoe dikker de smoothie, hoe meer voedingsstoffen, hoe gezonder.

Een smoothie als ontbijt is ideaal voor iedereen die een gezonde start van de dag wilt maken. Door het toevoegen van bijvoorbeeld havermout of avocado kan je wel een aantal uur op een ontbijtsmoothie teren. Een smoothie voordat je gaat sporten zorgt ook voor de nodige extra energie.

Wat is een juice

Een juice (foto rechts) maak je met fruit en groente in een juicer! Eventueel kan je ook verse kruiden toevoegen. Een juicer perst alle vezels uit het groente en fruit en er blijft een puur licht sapje over. Een juice zit vol micronutrienten (vitamines en mineralen) maar vult veel minder dan een smoothie.

Wij maken onze juices met 80% groente en 20% fruit en dit is een gezonde verhouding om aan te houden. Over het algemeen geldt: hoe meer groente, hoe minder suiker en hoe gezonder je sapje.

Vind je het moeilijk om voldoende groente te eten? Dan past een juice perfect in jouw dieet. Als je juiced hebt je de micronutriënten uit een grote hoeveelheid fruit en groenten in één glas verzameld. Juices worden daarom veel gebruikt tijdens detox kuren of wanneer men wat lichter wilt eten.

Om een gelijke hoeveelheid sap te krijgen gaat in een juice meer groente en fruit dan in een smoothie. Het is ook net wat arbeidsintensiever om fruit en groente door een juicer te halen dan om het in een blender te gooien. Daarom zijn vers gemaakte juices vaak net iets duurder dan smoothies.

Er is wel degelijk een duidelijk verschil tussen een smoothie en een juice. Zowel een goed vullende smoothie als een lichte juice passen goed in een gezond dieet. Het hangt af van het eetmoment en waar je op dat moment zin in hebt! Wat drink jij het liever? Een smoothie of een juice? 


Lees ook

Een perfecte smoothie maken doe je zo!
Smoothiebar huren
Juicebar huren

Verschil tussen Smoothie en Juice? Wij leggen het uit!
Getagd op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: